Wat is ID verificatie?

Gepost op

In het dagelijkse leven wordt er regelmatig gevraagd naar je ID verificatie. Een digitale ID verificatie, bijvoorbeeld door JanusID B.V., is niets anders dan een digitale, mobielvriendelijke manier om erachter te komen of de persoon met wie je te maken hebt ook daadwerkelijk die persoon is. Het is een methode om de identiteit van de ondertekenaars te verifiëren met een door de overheid uitgegeven ID bewijs met foto. Een VIS, Verificatie Identificatie Systeem, is ook belangrijk bij een notaris, ook daar moeten identiteitsbewijzen van klanten gecontroleerd kunnen worden. Ook is dit nodig wanneer je als werkgever een persoon in dienst wilt nemen. Een geldig identiteitsbewijs is bijvoorbeeld de ID kaart, rijbewijs of paspoort. De echtheid van een paspoort zou je ook zelf als werkgever kunnen nagaan, je kan controleren of het schaduwkenmerk, het kinegram, voelbaar reliëf en ImagePerf in orde zijn.

Wat is belangrijk voor een werkgever?
Wanneer je een werkgever bent, dan mag je alleen arbeidskrachten in dienst nemen van wie je de identiteit kent en als deze persoon daadwerkelijk toestemming heeft om te werken. Je bent als werkgever verplicht om de verificatie uit te voeren. Alle werknemers die je als werkgever in dienst neemt, moeten zich identificeren. Zo’n identificatie moet gedaan worden bij uitzendkrachten, zelfstandigen, buitenlandse arbeidskrachten en bij arbeidskrachten die vanuit een ander bedrijf bij jou werkzaamheden komen verrichten. Wanneer je de ID-papieren controleert, mogen deze niet beschadigd, vervalst of aangepast zijn.

Het controleren
Wanneer een werknemer bij je wil komen werken, maar geen ID bewijs heeft, mag je hem of haar niet in dienst nemen. De geldige identiteitsbewijzen zijn: een paspoort of identiteitsbewijs, een verblijfsvergunning, buitenlands paspoort of nationaal identiteitsbewijs of vreemdelingen- of vluchtelingenpaspoort. Je mag als werkgever geen genoegen nemen met andere documenten, zoals het tonen van een rijbewijs of eventuele kopieën van identiteitsbewijzen. Is een document verlopen, dan mag je het niet gebruiken als een geldig bewijs.

Bij het controleren kan een werkgever twijfelen over de echtheid van een identiteitsbewijs. Wanneer hij een werknemer ten onrechte aanneemt en gecontroleerd wordt, dan zal de werkgever een boete krijgen als blijkt dat de werknemer illegaal is. Bij twijfels over buitenlandse identiteitsbewijzen is het verstandig om contact op te nemen met een bedrijf die gespecialiseerd is op de controle van de echtheid. Zelfs dan kunnen er nog twijfels blijven ontstaan. Wil je voor de volle 100% zeker zijn dat je een werknemer in dienst kan en mag nemen, dan kun je altijd nog contact opnemen met de ID-desks van de overheid. Ga dus niet over een nacht ijs wanneer je als werkgever een werknemer in dienst neemt.


Delen